PerkinElmer Informatics Support Forum
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: ChemDraw 17.1 - Atom Number stuck to the Molecule - How to move?
Topic Summary: I cannot move the Number to the position I would like, it is stuck to the Atom
Created On: 6/8/2020 10:00 AM
Status Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Topic Tools Topic Tools
View topic in raw text format. Print this topic.
 6/8/2020 10:00 AM
User is offline View Users Profile Print this message


jonass

Posts: 2
Joined: 6/8/2020

Hello all,

Grad student in organic chemistry here. I am writing up my experimental part and I have a problem concerning ChemDraw. I am displaying atom numbers every few atoms to make clear how I would like to number my molecules for NMR assignment. How can I prevent the Atom numbering label to be stuck to the Atom itself? I want to be able to move the text Box with the numbering with the keyboard as it was possible in the past to make sure the number goes where I want..

I Would be really excited for some help

Best,

J.

 6/9/2020 1:04 AM
User is offline View Users Profile Print this message


CS RNA

Posts: 676
Joined: 2/25/2009


We are not sure how you are trying have the number (i.e all the atoms or selected atoms persent in the ring or the main chain or all the atoms present in the Ring or main chain).

If you are planning to have the atom number for selected atoms then it is not possible.

Currently you can have the numbers for all the atoms persent in the main chain or the ring (other than Hydrogen atom and the other atom present in the side chain. You need to select the "Display IUPAC Atom Numbers on S2N/N2S" checkbox (in the Preferences dialog box under "Building/Display"). .
You will find more information from the following FAQ.

http://informatics.perkinelmer.com/Support/KnowledgeBase/details/Default?TechNote=3710&l=en

If you need further assitance please visit http://informatics.perkinelmer.com/Support/Contact/ to submit a ticket (or send an email to informatics.support@perkinelmer.com), to get assistance from our Tech Support Team.



-------------------------

- PKI Support

 6/9/2020 9:12 AM
User is offline View Users Profile Print this message


jonass

Posts: 2
Joined: 6/8/2020

Dear support team, thanks for your fast replay. To make things more clear, I want to do my numbering similar to this:

If I number the Carbon 2 in other examples, the 2 sometimes jumps over the bond so it is more next to the Si-C bond on the right side, which looks awful in my opinion. Furthermore the 2'' and 4 are too far away from the molecule. Is there a way to move the position of the green dot around a center? This would help a little.

I am sure it was possible to do numbering as I want to do in previous ChemDraw versions. I dont see why you don't include an option like "labels are stuck to atoms" and make it a choice for people.

Cheers,

J.

 6/24/2020 6:41 AM
User is offline View Users Profile Print this message


Taow

Posts: 1
Joined: 6/24/2020

Hello, I'm doing my Organic Chemisty report for Royal Agricultural University (a Ph.D. student from Cirencester). I'm running ChemDraw 17.1 and it numbers the carbon atoms automatically. How can I prevent it from doing this?

Sven Taow

__

ChemDraw keeps numbering carbons - how can I fix it in my achieveessays

 6/25/2020 9:18 AM
User is offline View Users Profile Print this message


CS RNA

Posts: 676
Joined: 2/25/2009

Make sure that the "Display IUPAC Atom Numbers on S2N/N2S" checkbox (in the Preferences dialog box under "Building/Display") unchecked. You will get more information from the following FAQ.

http://informatics.perkinelmer.com/Support/KnowledgeBase/details/Default?TechNote=3710

If you need further assitance please visit http://informatics.perkinelmer.com/Support/Contact/ to submit a ticket (or send an email to informatics.support@perkinelmer.com), to get assistance from our Tech Support Team.



-------------------------

- PKI Support

FuseTalk Basic Edition v4.0 - © 1999-2020 FuseTalk Inc. All rights reserved.